Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «The Washington Post», τον Αύγουστο του 2019, μια ομάδα χάκερ απέκτησε πρόσβαση σ’ ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-15, στο πλαίσιο σχετικής δοκιμής της Αμερικανικής Αεροπορίας για το αν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά που η Αμερικανική Αεροπορία επέτρεψε μια τέτοια δοκιμή, προκειμένου να δοκιμάσει τις αντοχές των ηλεκτρονικών συστημάτων και μέτρων ασφαλείας που διαθέτει.

Ο ομάδα των χάκερ, αποτελούμενη από επτά άτομα, σε διάστημα δύο ημερών κατέγραψε μια σειρά αδυναμιών στα συστήματα ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες σε εχθρική δύναμη, μέσω της διάρρηξης του συστήματος TAIDS (Trusted Aircraft Information Download Station), το οποίο συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες από τους αισθητήρες εικόνας και ήχου του μαχητικού αεροσκάφους, σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης εντόπισαν bugs τα οποία η Αμερικανική Αεροπορία προσπάθησε, αλλά απέτυχε να επιδιορθώσει στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων, οι χάκερ πραγματοποίησαν μια σειρά επιτυχημένων εικονικών επιθέσεων, όπως η μόλυνση του συστήματος με κακόβουλο λογισμικό. Οι δοκιμές αυτές ξεκίνησαν μετά το 2014 όταν χάκερ από τη Βόρειο Κορέα κατάφεραν να διεισδύσουν με δίκτυο μιας νοτιοκορεατικής αεροδιαστημικής εταιρίας και να αποσπάσουν 42.000 περίπου έγγραφα μεγάλης σημασίας και αξίας.