Μια νέα αλόγιστη σπατάλη ετοιμάζεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκου Δένδια, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να προμηθεύσει με ένα tablet τον κάθε νεοσύλλεκτο στρατιώτη στα πλαίσια του προγράμματος: «αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία».  Το έργο αφορά τη προμήθεια συνολικώς 10000 tablet με προϋπολογισμό 56.763.692,00 € εκ των οποίων ένα μέρος θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και προβληματισμός κατά πόσο αποτελεί πραγματική προτεραιότητα η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος από το ΥΠΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια τη στιγμή που οι υπάρχουν άλλες δεκάδες πιο σημαντικές και ανελαστικές δαπάνες. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πρόγραμμα για τη μαζική αναβάθμιση των ατομικών υλικών μαχητή και κυρίως των υλικών διαβίωσης (ρουχισμός, υποδήματα κτλ).

Αναλυτικά εδώ: (https://greece20.gov.gr/wp-content/uploads/2023/03/702.Anavathmisi_Psifiakwn_Dexiotitwn_Stratiwtiki_Thiteia_5203025.pdf και εδώ: https://greece20.gov.gr/?projects=programma-anavathmisis-psifiakon-dexiotiton-sti-stratiotiki-thiteia)

Αυτό που λείπει από τη στρατιωτική θητεία είναι τα tablet;