Η Διοίκηση Θαλάσσιων Συστημάτων του Αμερικανικού Ναυτικού (Naval Sea Systems Command : NAVSEA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χρήση του πρώτου ανταλλακτικού (μεταλλικού μέρους) τρισδιάστατης εκτύπωσης στο αεροπλανοφόρο USS «Harry S. Trumman».

Πρόκειται για ένα στόμιο φίλτρου αποστράγγισης, το οποίο θα εγκατασταθεί στο αεροπλανοφόρο στις αρχές του 2019, στο πλαίσιο αξιολόγησης, σε πραγματικές συνθήκες, μεταλλικών ανταλλακτικών τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το στόμιο φίλτρου αποστράγγισης χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του νερού μέσα από σωληνώσεις ατμού. Την εγκατάσταση θα πραγματοποιήσουν τα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries-Newport News Shipbuilding (HII-NNS).

Εφόσον το ανταλλακτικό τρισδιάστατης εκτύπωσης αποδειχτεί εξίσου ανθεκτικό και αποτελεσματικό με τα βιομηχανικά ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, τότε τα πλοία θα μπορούν να κατασκευάζουν εν πλω ανταλλακτικά μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος συντήρησης, καθώς και τον χρόνο παραμονής εκτός υπηρεσίας, τουλάχιστον κατά 50%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *