Σε επίσημες ανακοινώσεις από τα Ναυπηγεία της Λοριάν προέβη ο γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός της Naval Group. Η επίσκεψη του ΣΕΚΠΥ και προσεχώς του έτερου σωματείου της αμυντικής βιομηχανίας ΕΕΛΕΑ έδωσε τη δυνατότητα στη Naval Group να προχωρήσει σε νέα ενημέρωση επί της εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής στα πλαίσια του προγράμματος πρόσκτησης των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ).

Εκτός της ναυπήγησης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η Naval Group αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση της πως η ελληνική βιομηχανική συμμετοχή θα ξεπεράσει το 30% διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τόσο των ελληνικών βιομηχανιών όσο και της κυβέρνησης. Κομβικό είναι και το ζήτημα της μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στην ελληνική αμυντικής βιομηχανίας.

Εκτός φυσικά των ανωτέρω η γαλλική προσφορά περιλαμβάνει μακρά αποπληρωμή του προγράμματος άνω των 10 ετών καθώς και μη εμπροσθοβαρές πρόγραμμα πληρωμών όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην διαταραχθούν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Επιπροσθέτως στη δημοσιότητα δόθηκαν και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη δυνητική διαμόρφωση των GOWIND 2800 HN για το ΠΝ.