Σύμφωνα με το δημοσιεύμα του navalnews.com το Ναυτικό της Χίλης ενδιαφέρεται Αυστραλιανές φρεγάτες Adelaide. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το Ναυτικό της Χιλής ετοιμάζεται να στείλει αντιπροσωπεία αξιωματικών ώστε να αξιολογήσουν την επιλογή των φρεγατών Adelaide.

Την ίδια στιγμή η Χιλή διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ολλανδία ώστε να παραλάβει τις δύο τελευταίες φρεγάτες «Μ» του Ναυτικού της Ολλανδίας. Όπως αναφέρει το παρακάτω δημοσίευμα το κόστος για τα δύο πλοία είναι στα 180 εκατ ευρώ.

Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα το Π.Ν της χώρας μας δείχνει να έχει παγώσει το θέμα των αυστραλιανών πλοίων ελέω της μη παραχώρησης των βλημάτων SM-2 που αξιοποιοεί το Ναυτικό της Αυστραλίας. Πάντως αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως η Χιλή είναι ένα κράτος με ένα ναυτικό που ξέρει να εκμεταλλεύεται και να αξιοποιεί τις κατάλληλες ευκαιρίες σε μεταχειρισμένο υλικό.

Comments

  1. Η τελευταία ίσως ευκαιρία κάλυψης του αριθμητικού και τεχνολογικού χάσματος μεταξύ του ΠΝ της Ελλάδας με αυτό της γείτονος Τουρκίας. Αυτές οι φρεγάτες , στη τιμή που τις δίνουν οι Αυστραλοί και με τόσο εκτεταμένο φάκελο δοκιμών που έκαναν πρόσφατα οι ίδιοι, δαπάνη τους, θα έδιναν μια πραγματική ανάσα στην κατεστραμμένη και μπατιρισμένη ψωροκώσταινα, που εισπράττει καθημερινά το μπούλινγκ των Τούρκων ψευτοκαπετανέων….
    Με 150 εκ. δολάρια τι μπορεί να πάρει σήμερα η Ελλάδα? ϊσως μια νέα τορπιλάκατο…¨Οταν όμως θα γίνει το μπάμ και πιθανόν θα τον πιούμε, τότε το πολιτικό πανηγύρι που συχνάζει στη πλατεία Συντάγματος θα το σκάει νύχτα για να γλυτώσει το λυντσάρισμα… αυτοί μόνο προεκλογικά χαρτζηλίκια είναι ικανοί να μοιράζουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *