Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Γαυρίου της Άνδρου η υπηρεσία κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) σε κωπηλάτη ο οποίος αγνόησε τις ειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες και προκάλεσε κινητοποίηση μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή  ”Κυπρί” ν. Άνδρου.

 Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια  μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό εκκίνησης της διαδικασίας επιβολής προστίμου σε πολίτη, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει κυρώσεις σε όσους αγνοούν τις οδηγίες και ειδοποιήσεις των Λιμενικών Αρχών για κακοκαιρία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Comments

  1. Αυτό ισχύει μόνο για το λιμενικό ή περιλαμβάνει και τις άσκοπες χρήσεις των μέσων των Ε.Δ; Θα συμβεί το ίδιο για τους ορειβάτες;

  2. Εμφανής η πατάτα του ΛΣ (αλλά δεν φταίει, νόμους εφαρμόζουν), στην κάμερα του κολυμβητή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ξεκινάει με λιακάδα. Στη συνέχεια πέφτει σε μπουρίνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *