Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το πρόγραμμα αναβάθμισης των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot του Κουβέιτ, έναντι του ποσού των $ 1,42 δισεκατομμυρίων. Το πρόγραμμα αφορά σε τρία (3) διαφορετικά συμβόλαια: Υποστήριξης και τεχνικής βοήθειας ($ 425 εκατομμύρια), αναβάθμισης ($ 200 εκατομμύρια) και προμήθεια 84 βλημάτων PAC-3 ($ 800 εκατομμύρια).

Comments

 1. Ακόμα πληρώνουν στους αμερικανούς για την απαλλαγή απο τον Σαντάμ Χ. αυτοί για όπλα που αμφισβητούνται ακόμα και απο το αμερικανικό κογκρέσο https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a344634.pdf όσον αφορά την αποτελεσματικότητα τους απέναντι στις προκλήσεις και απειλές.

  Οι Τούρκοι πάντως δεν διστάζουν να το πουν ελεύθερα και ανοιχτά για τους Πάτριοτ https://www.trtworld.com/americas/the-patriot-missile-is-a-myth-23963 και ας θυμώσουν οι αμερικάνοι που μας προμήθευσαν και τα σκάρτα ραντάρ για το πυροβολικό που μόνο χρήματα έφαγαν.

  https://politika-gr.blogspot.com/2014/01/130000000.html?m=1

  Ας ελπίζουμε ότι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή να διαπιστώσουμε -όπως μερικοί άλλοι- ότι τα υπέροπλα που έχουμε πληρώσει ακριβά δεν είναι ακριβώς αυτό που μας υποσχέθηκαν οι παραγωγοί και οι ειδικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

 2. Ακόμα πληρώνουν για σκάρτα όπλα αυτοί που παρακαλούσαν τους αμερικανούς να τους απαλλάξουν απο τον Σαντάμ. Ακόμα και το αμερικανικό κογκρέσο αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα σε ικανοποιητικό ποσοστό του συστήματος Πάτριοτ και αυτοί ρίχνουν περισσότερα χρήματα για να το αναβαθμίσουν.

  https://www.trtworld.com/americas/the-patriot-missile-is-a-myth-23963

 3. Εξωφρενικές τιμές, αν σκεφτείς ότι η Ολλανδία (αν δεν κάνω λάθος) πέρσι αναβάθμισε τους Patriot με 105 εκ.

  1. Ε ναι πως αλλιώς
   Ο ένας είναι ακριβός ο άλλος είναι CAATSA…και πάει λέγοντας για να πληρώνουν τα κορόιδα στο έναν και μοναδικό που παραμένει στο παιχνίδι.
   Μόνο οι Τούρκοι δεν έπεσαν στην λούμπα του μεγάλου αδερφού και εκείνοι που παράγουν δικά τους συστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *