Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Navy Recognition», η οποία επικαλείται εκπροσώπους της νορβηγικής εταιρίας Kongsberg στη διεθνή έκθεση «Balt Military Expo 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, το Γερμανικό Ναυτικό αναμένεται να αντικαταστήσει όλα τα αμερικανικά βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon της Boeing με βλήματα NSM (Naval Strike Missile) της νορβηγικής εταιρίας.

Τα πλοία που θα ενσωματώσουν τους NSM είναι το σύνολο των εν υπηρεσία και υπό ναυπήγηση φρεγατών του Γερμανικού Ναυτικού, δηλαδή οι τέσσερις φρεγάτες τύπου F-123 κλάσης «Brandenburg», οι τρείς φρεγάτες τύπου F-124 κλάσης «Sachsen» και οι τέσσερις υπό ναυπήγηση φρεγάτες τύπου F-125 κλάσης «Baden-Württemberg».

Επίσης τα βλήματα NSM έχουν προκριθεί και για τον εξοπλισμό των έξι πλοίων τύπου MKS-180 (Mehrzweckkampfschiff 180 : Πολεμικό Πλοίο Πολλαπλού Ρόλου), κατόπιν σχετικής απόφασης της Γερμανίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι δύο εν υπηρεσία φρεγάτες τύπου F-122 κλάσης «Bremen» διότι θα αντικατασταθούν από τις F-125.

Οι πέντε κορβέτες τύπου K-130 κλάσης «Braunschweig» καθώς και οι πέντε υπό ναυπήγηση κορβέτες τύπου K-130 (Batch II), οι οποίες αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία την περίοδο 2022-2025, θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν τα βλήματα RBS-15 Mk.3 της σουηδικής Saab.

Το βλήμα NSM έχει ελάχιστο βεληνεκές 3 χιλιόμετρα και μέγιστο 185, αν και ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων. Ενσωματώνει διατρητική πολεμική κεφαλή βάρους 120 κιλών και χρησιμοποιεί αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, GPS και αναφοράς ανάγλυφου. Το βλήμα ενσωματώνει «βιβλιοθήκη προφίλ πλοίων» για να αναγνωρίζει τον τύπο και την κλάση κάθε πλοίου.