Το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην προμήθεια «μικρού αριθμού» μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II καθώς το θεωρεί «τον καταλληλότερο αντικαταστάτη» του στόλου των F-16C/D που διαθέτει η χώρα. Η ανακοίνωση αποτελεί την κατάληξη μιας πενταετούς διαδικασίας αξιολόγησης μαχητικών αεροσκαφών, από την Σιγκαπούρη, για να βρεθεί ο καλύτερος και καταλληλότερος αντικαταστάτης των εν υπηρεσία F-16.

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι το σχετικό συμβόλαιο θα υπογραφεί άμεσα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες αξιολογήσεις. Η ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνει ότι «η τεχνική αξιολόγηση καταλήγει ότι η Σιγκαπούρη πρέπει να παραλάβει έναν μικρό αριθμό F-35 για πλήρη αξιολόγηση, πριν αποφασίσει τη μαζική αντικατάσταση των F-16 με F-35».

Σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Σιγκαπούρης διατηρεί σε υπηρεσία περί τα 20 F-16C και 40 F-16D Block.52/52+, τα οποία παρέλαβε στη δεκαετία του 1990 με ισραηλινά συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων και ηλεκτρονικού πολέμου. Εκτός των 60 F-16 η Σιγκαπούρη διατηρεί σε υπηρεσία και 40 F-15SG.