Στις 14 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί Πεζοναύτες παρέλαβαν το 92ο και τελευταίο ελικόπτερο UH-1Y Venom του προγράμματος H-1, η παραγωγή των οποίων ξεκίνησε το 2005 (το πρόγραμμα H-1 ξεκίνησε το 1996). Το UH-1Y Venom, της Bell, είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο γενικής χρήσης με δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού.

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα H-1 έχει ως σκοπό την αντικατάσταση των ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-1N Twin Huey και των επιθετικών ελικοπτέρων AH-1W Super Cobra με νέα ελικόπτερα καλύτερων επιδόσεων, μεγαλύτερης αξιοπιστίας, χαμηλότερου συνολικού κόστους λειτουργίας και αυξημένης ομοιοτυπίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμβόλαιο, με την Bell, ύψους $ 439,5 εκατομμυρίων για την ενεργοποίηση δικαιώματος προαίρεσης προμήθειας 25 επιπλέον επιθετικών ελικοπτέρων AH-1Z Viper, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 77 εν υπηρεσία ελικόπτερα. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Το AH-1Z Viper είναι δικινητήριο και πέταξε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2000, ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2010. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από ένα πυροβόλο Gatling M-197 τριών κανών των 20 χιλιοστών επί πύργου A/A49E-7 με αναχορηγία 750 φυσίγγια και έξι πυλώνες ανάρτησης οπλισμού, δύο στις ακροπτέρυγες και τέσσερις κάτω από τις πτέρυγες. Τα ακροπτερύγια μπορούν να μεταφέρουν βλήματα αέρος-αέρος AIM-9 Sidewinder, ενώ οι σταθμοί ανάρτησης κάτω από τις πτέρυγες μπορούν να μεταφέρουν αντιαρματικά βλήματα AGM-114 Hellfire ή κάλαθους ρουκετών Hydra-70/APKWS II