Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους € 10 εκατομμυρίων για την προμήθεια, με στόχο τη δοκιμή, του ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας StrikeShield των UBS και Rheinmetall. Οι σχετικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει από το γραφείο VPS (Vehicle Protective Systems) του Αμερικανικού Στρατού. Η σχετική αξιολόγηση του συστήματος θα διαρκέσει μήνες και θα είναι εκτεταμένη έναντι πολλαπλών αντιαρματικών απειλών.

Η δοκιμή του StrikeShield πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Αμερικανικού Στρατού επιλογής ενός ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας των οχημάτων των προγραμμάτων AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle), MPF (Mobile Protected Firepower) και OMFV (Optionally-Manned Fighting Vehicle). To StrikeShield είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας, το οποίο συνδυάζει ενεργητικά και παθητικά μέσα σ’ ένα σύστημα.

Για τα ενεργητικά συστήματα αυτοπροστασίας, την επιχειρησιακή αξία και τις ικανότητες τους, μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *