Σύμφωνα με την ετήσια ενημερωτική ανακοίνωση της εταιρίας Kurganmashzavod το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Kurganets-25 του Ρωσικού Στρατού αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2019 με στόχο τις επιχειρησιακές δοκιμές και την αξιολόγηση του οχήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Kurganmashzavod οι παραδόσεις των πρωτότυπων οχημάτων αναμένεται να διαρκέσουν από το 2019 έως το 2021, όπως ορίζει το σχετικό συμβόλαιο.

Η πλατφόρμα Kurganets σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Kurgan Machine-Building Plant με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς και οικογένειας ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και μεταφοράς προσωπικού. Το Kurganets-25 αναμένεται να αντικαταστήσει, σε βάθος χρόνου, τα οχήματα της οικογένειας BMP, αρχής γενομένης από τα BMP-1 και τα BMP-2 και αργότερα τα BMP-3.

Τον Ιανουάριο του 2014 το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η ανανέωση του 70% των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων του Ρωσικού Στρατού, από το 2020 και μετά, από τις σχεδιάσεις Armata και Kurganets αντίστοιχα. Η έκδοση Kurganets-25 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2013 ενώ έλαβε μέρος και στην παρέλαση της 9ης Μαΐου του 2015 στη Μόσχα.