Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσι Ακάρ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τουρκία ζήτησε από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρεθεί ένας τρόπος να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία, σύμφωνα με τον Ακάρ, η Ελλάδα έχει εξοπλίσει κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Comments

  1. Να αποστρατικοποιηθεί πρώτα η άλλη μεριά του Αιγαίου και μετά βλέπουμε για την από δω κ. Ακάρ.
    Μια πρώτη καλή κίνηση δεν θα ήταν η διάλυση της στρατιάς του Αιγαίου κ. Ακάρ?

    1. Η στρατιά του Αιγαίου όντως πρέπει να καταργηθεί αν η Τουρκία επιθυμεί ειλικρινά την ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα. Από την αλλη δεν υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που να μας υποχρεώνουν να αποστρατικοποίησησουμε τα νησιά μας. Άρα αυτά τα δύο ζητήματα δεν πρέπει να συμψηφίζονται.

  2. Δεν είναι λύση! Τα νησιά πρέπει να έχουν πάντα στρατό και μάλιστα άφθονο, με το να διαλυθεί η Στρατιά τους ή να μετακινηθεί πολλά χιλιόμετρα ανατολικότερα δεν σημαίνει και πολλά για τον απλούστατο λόγο ότι άν απαιτηθεί πολύ γρήγορα και εύκολα θα μπορούν να μετακινηθούν δυνάμεις τους στις ακτές του Αιγαίου γιατί έχουν εδαφική συνέχεια, ενώ αντίθετα για εμάς θα είναι πολύ δυσκολότερο και χρονοβόρο να γίνει το ίδιο για ευνόητους λόγους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *