Στα μέσα Οκτωβρίου του 2019 το Συμβούλιο Ελέγχων και Επιθεωρήσεων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη γνωμοδότηση του για το μέλλον του πολλά υποσχόμενου τυφεκίου K-11 DAW (Dual-barrel Air-burst Weapon), την οποία και απέστειλε στην κρατική υπηρεσία εξοπλισμών της χώρας DAPA (Defense Acquisition Program Administration). Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το πρόγραμμα πρέπει να κυρωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων και χαμηλής ευστοχίας.

Το τυφέκιο K-11, βάρους 6,1 κιλών (άδειο) είναι καινοτόμο υπό την έννοια ότι ενσωματώνει, στον ίδιο κορμό, ένα τυφέκιο εφόδου διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών και έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων διαμετρήματος 20 χιλιοστών με δυνατότητα βολής πυρομαχικών εναέριας πυροδότησης (Air-Burst). Το K-11 ενσωματώνει και αποστασιόμετρο λέιζερ, καθώς και βαλλιστικό υπολογιστή. Ο γεμιστήρας του τυφεκίου φέρει 30 φυσίγγια, ενώ του βομβιδοβόλου έξι.

Το K-11 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια το 2006. Το 2008 επιλέχθηκε από τη Νότιο Κορέα, με τα πρώτα τυφέκια να παραδίδονται το 2010. Τον Μάρτιο του 2011 εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με αποτέλεσμα να παγώσει η παραγωγή του (αστάθεια της κάνης κατά τη βολή, αστοχίες του συστήματος της σκανδάλης, υγροποίηση ατμών στους φακούς του αποστασιόμετρου λέιζερ και αστοχίες κατά τη διαδικασία εναλλαγής της βολής από βολή-κατά-βολή σε βολή-κατά-ριππάς). Λίγο αργότερα η DAPA ανακοίνωσε ότι οι αστοχίες διορθώθηκαν και ότι η παραγωγή θα ξανά ξεκινήσει. Μέχρι το 2014 η Νότιος Κορέα είχε παραλάβει 4.000 Κ-11.

Το Σεπτέμβριο του 2014 παρουσιάστηκαν νέες αστοχίες, αυτή τη φορά στο σύστημα ελέγχου πυρός του τυφεκίου, που οδήγησαν πάλι στην αναστολή της παραγωγής και των παραδόσεων. Σε σχετική ανακοίνωση της η DAPA δήλωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και ότι παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2016. Το 2017 παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη έκδοση του K-11 με 10% μικρότερο βάρος και μειωμένη ανάκρουση κατά 40%. Όμως παρά τις βελτιώσεις, στα μέσα Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ελέγχων και Επιθεωρήσεων της Νότιας Κορέας ζήτησε την οριστική ακύρωση του προγράμματος.