Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να τηλεφωνήσει σήμερα στον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν, πριν την αναγνώριση, από τις ΗΠΑ, της γενοκτονίας των Αρμενίων στις 24 Απριλίου, γεγονός που προεξοφλούν τα αμερικανικά μέσα. Ο Μανώλης Κωστίδης ανέφερε πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγω για έντονη αντίδραση της Τουρκία, στην περίπτωση που όντως υπάρξει τέτοια κίνηση από τις ΗΠΑ.

Το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ένα ιστορικό γεγονός που η Τουρκία αρνείται, όπως φυσικά και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρά Ασίας. Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ τηρούσαν μια στάση ισορροπίας μεταξύ της Τουρκίας (πολύτιμου συμμάχου) και της Αρμενίας, το λόμπι της οποία στις ΗΠΑ είναι ισχυρό και αποτελεσματικό. Φαίνεται όμως ότι ο Μπάιντεν, πιθανότατα θέλοντας να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, ίσως και με τιμωρητική διάθεση προς την Άγκυρα, έχει αποφασίσει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει «σεισμό» στην Τουρκία.

Comments

 1. Κάποιος παρακαλώ να ενημέρωση τον sleepy 😴 Jo να μας στείλει πρώτα τα MLRS,M117,F-16V,MH-60Romeo………πριν ξεκινήσει να μαντρώσει το κοπρόσκυλο τους ,που δαγκώνει δεξιά κι αριστερά οποιον βρει ,μην ψάχνουμε και το εμβολιο της λύσσας μαζί με του covid19 ,
  θα υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας.

  1. @Fylax1970
   Ο Πούτιν θα το μαντρώσει μάλλον πιο σύντομα πρίν προλάβει ο «Μπαιντανός» να αντιδράσει, με αιτιολογία την πανδημία όπως λέγεται σε επίσημη ανακοίνωση.

   Russia slaps flight restrictions on Turkey after Erdogan backs Ukraine

   https://intellinews.com/russia-slaps-flight-restrictions-on-turkey-after-erdogan-backs-ukraine-207873/

 2. Οι sleepy ήμαστε εμείς, όχι ο Jo, γιατί εξαρτάται μόνο από εμάς να τρέξουμε κάποια πράγματα και δε φταίει κανείς άλλος.
  Για τα M1117 π.χ. η απάντηση LoR των Αμερικανών ήρθε τον Ιανουάριο σε λίγες μέρες και εμείς με δικαιολογία covid δε λέμε να κουνηθούμε.

 3. Ο κακός μπάιντεν της νέας τάξης πραγμάτων, τσακίζει την τουρκία με την αναγνώριση της γενοκτονίας των αρμενίων, και ο καλός τραμπ της παλιάς καλής τάξης πραγμάτων κάνει απολογισμό πως πήγαν οι μπίσνες της οικογενειάς του στη Κωνσταντινούπολη, όσο έκανε τον πρόεδρο και χάιδευε τον ερντογάν.
  Πατριώτης απο τους λίγους.

 4. Πλέον πέφτουν σφαλιάρες και από τις ΗΠΑ στον δικτάτορα. Πάνε τα παλιά συνεταιριλίκια με τον βρωμιάρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *