Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η δράση του MiG-29 στη Συρία έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, πολύ επιτυχημένη. Τώρα η Ρωσία σχεδιάζει να ενσωματώσει στα νέα, υπό ανάπτυξη, μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 τη «συσσωρευμένη εμπειρία» που απέκτησε στη Συρία.

Συγκεκριμένα στη Συρία διαπιστώθηκε η ανάγκη υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου και προηγμένου συστήματος αυτοπροστασίας, κυρίως κατά απειλών από MANPADS (Man Portable Air Defense System), αλλά και η ανάγκη αύξησης της ακρίβειας προσβολής στόχων εντός κατοικημένων περιοχών. Η ανάγκη αυτή προέκυψε από την πάγια τακτική των μαχητών του ISIS να δρουν με MANPADS καλυμμένοι μέσα στον ιστό της πόλης.

Ένας άλλος τομέας που χρίζει βελτίωσης είναι η ακρίβεια προσβολών από απόσταση, δηλαδή η μείωση στο ελάχιστο του CEP (Circular Error Probability) των βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ή να εκμηδενιστούν οι παράπλευρες απώλειες, κυρίως σε άμαχο πληθυσμό.

To MiG-35 είναι μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του MiG-29 με νέα βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα, δυνατότητα εκτόξευσης νέων όπλων, ραντάρ AESA, ικανότητα προσβολής από απόσταση και με μεγάλη ακρίβεια και το καινοτόμο σύστημα οπτικού εντοπισμού OLS (Optical Locator System), το οποίο αυξάνει την ανεξαρτησία του αεροσκάφους καθώς πλέον δεν χρειάζεται τη συνδρομή επίγειων συστημάτων κατάδειξης στόχων.