Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι δυο Υπουργοί Άμυνας συναντήθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κρατών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γκιουλέρ επανέφερε την πρόσκληση από κοινού επίσκεψης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Οι δύο Υπουργοί επικύρωσαν τις δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, από τον κατάλογο του 2010, οι οποίες συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Άγκυρα. Επίσης, ο κ. Δένδιας και ο κ. Γκιουλέρ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και σε στρατιωτικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ενδεχομένως και «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης.

Υπενθυμίζεται πως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υπογράφτηκαν αφορούν την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, την ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων καθώς και τη τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ.