Με ιδιαίτερα χαρά αγκάλιασε η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα τον κατάπλου του Ιστορικού Θωρηκτού Αβέρωφ. Όπως μας ενημέρωσε ο Αρχιπλοίαρχος ΠΝ Σωτήριου Χαραλαμπόπουλος ήδη πάνω από δέκα χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το πλοίο ενώ αναμένονται τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες μαθητές από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόσο από τον Νομό Θεσσαλονίκης όσο και από όμορους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αναμένεται να θαυμάσουν ένα πραγματικό κόσμημα της ναυτικής ισχύος. 

Πρόκειται για ιδιαίτερα θετικά και αισιόδοξο μηνύματα αφού σε χαλεπούς καιρούς η Ελληνική κοινωνία και η νεολαία ειδικότερα αγκαλιάζει το Π.Ν και την ναυτική ιστορία της χώρας μας. Αδιαμφισβήτητα, το πλέον ενθαρρυντικό και αισιόδοξο στοιχείο είναι το γεγονός της μαζικής προσέλευσης νέων ανθρώπων που σε μια εποχή κρίσης οι νέοι γαλουχούνται μέσω της επισκέψεως στο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» με αρχές, αξίες και ιδανικά  

Ηδη το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρέτεινε την παραμονή του στο λιμάνι της πόλης ως τις 10 Νοεμβρίου. Η μαζική προσέλευση του κοινού αποδεικνύει επίσης το θετικό του εγχειρήματος και συνηγορεί υπέρ της απόφασης που έλαβε το ΓΕΝ για τον κατάπλου του πλοίου της Νίκης των Βαλκανικών Πολέμων στη Θεσσαλονίκη.