Τη στιγμή που όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και ενισχύουν τη θωράκιση όλων των υποδομών απέναντι στην τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν φροντίζουμε ούτε για τα βασικά. Αυτά της συντήρησης των υφιστάμενων μέτρων ασφαλείας και συγκεκριμένα της υποτυπώδους περίφραξης των αεροδρομίων. Αποφασίσαμε να αναδείξουμε αυτό το θέμα καθότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο από πλευράς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το θέμα έχει σοβαρές προεκτάσεις στον τομέα της εθνικής ασφάλειας αλλά ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Φυσικά και από μεριάς Π.Α η κατάσταση με την φύλαξη και φρούρηση των αεροπορικών βάσεων και όλων των εγκαταστάσεων χρήζει ΑΜΕΣΗΣ αναθεώρησης. Χρειάζεται βελτίωση. Πολύ βελτίωση. Επειδή το θέμα έχει διαβαθμισμένες προεκτάσεις δεν θα προχωρήσουμε στην αποκάλυψη διαβαθμισμένων θεμάτων αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή. Προγράμματα μερικών χιλιάδων ευρώ όπως η βελτίωση της περίφραξης, τα ηλεκτροοπτικά και ο εφοδιασμός των μονάδων με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά φαντάζουν ως κάτι το εξωπραγματικό και όχι ως κάτι το αυτονόητο.

Στο τέλος θα φτάσουμε να έχουμε αεροσκάφη 5ης γενιάς αλλά αεροδρόμια με μέτρα προστασίας που θα κινδυνεύουν από τσιγγάνους. Για τις αεροπορικές βάσεις η αντικατάσταση της περίφραξης φαντάζει ως κάτι το σπουδαίο ενώ πρόκειται για το απολύτως ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ! Στην 112 ΠΜ της Ελευσίνας οι Ρομά έχουν φτάσει να διαμένουν δίπλα στην περίφραξη πλησίον της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ. Συστήματα δις ευρώ κινδυνεύουν από ασύμμετρες απειλές. Φανταστείτε την εικόνα, περιφράξεις να έχουν υπερκαλυφθεί από δένδρα, φυτά και χόρτα.

Η παρακάτω φωτογραφία προέρχεται από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας, το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μια σκουριασμένη πύλη που ανοίγει με έναν κόφτη και μια περίφραξη γεμάτη τρύπες. Σημειωτέον πως το αεροδρόμιο είναι και στρατιωτικό αφού εδρεύει η 113 Πτέρυγα Μάχης.

Εκεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όλα καλά; Θα υπάρξει ποτέ κουλτούρα για θέματα ασφάλειας; 

Ευτυχώς που δεν έχουν αποφασίσει οι τρομοκράτες του ISIS να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα…

Δείτε ένα αντίστοιχο σημερινό βίντεο από την περίφραξη που εγκαθιστούν οι Ισραηλινοί στο αεροδρόμιο Ramon. Τα συμπεράσματα δικά σας. Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *