Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση με την ονομασία Blue Flag 2017 έχει ήδη ξεκινήσει στο Νότιο Ισραήλ με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και η Ινδία. H άσκηση λαμβάνει χώρα στην αεροπορική βάση Ovda στο Νότιο Ισραήλ.

Η άσκηση που θα διαρκέσει 11 μέρες έχει ως στόχο να παρέχει τις μέγιστες δυνατές ρεαλιστικές συνθήκες των σύγχρονων αεροπορικών επιχειρήσεων. Την απεικόνιση απέναντι στα comao έχει αναλάβει η μοίρα aggressor “Flying Dragon” της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν Ισραηλινά αεροσκάφη F-15 (Baz), F-16i Sufa καθώς και δύο F-16 C/D Barak. Από πλευράς ΗΠΑ, Ελλάδας και Πολωνίας συμμετέχουν αεροσκάφη F-16, η Γαλλική αεροπορία στέλνει Mirage 2000D, η Γερμανική Eurofighter Typhoon ενώ τέλος η Ιταλική Panavia Tornado.

Τέλος, οι Ινδοί συμμετέχουν με ένα αεροσκάφος C-130J «Super Hercules. Στην άσκηση θα συμμετέχουν και επιπλέον ιπτάμενα μέσα όπως Ιπτάμενα Ραντάρ, ελικόπτερα και Εναέρια Τάγνκερ ενώ η Ινδία συμμετέχει και με 45μελή τμήμα ειδικών επιχειρήσεων με την ονομασία Garud.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *