Η Ουγγαρία αναμένεται να παραλάβει σύντομα τα πρώτα αναβαθμισμένα άρματα μάχης Leopard-2A4. Συνολικά η Ουγγαρία θα παραλάβει 12 μεταχειρισμένα, αλλά αναβαθμισμένα Leopard-2A4 καθώς και 44 νέα Leopard-2A7+, τα οποία θα εξοπλίσουν μια Επιλαρχία, ενώ τα Leopard-2A4 θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την εκπαίδευση. Οι παραδόσεις των Leopard-2A7+ θα ξεκινήσουν το 2023. Τα 56 Leopard-2 θα αντικαταστήσουν 100 περίπου T-72M1, εκ των οποίων 30 είναι στην ενεργό υπηρεσία και 70 σε καθεστώς αποθήκευσης. Υπενθυμίζουμε ότι το Δεκέμβριο του 2018 η Ουγγαρία ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με τη γερμανική KMW για την προμήθεια 44 Leopard-2A7+ και 24 νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH-2000.

H έκδοση Leopard-2A7+ προέρχεται από την έκδοση Leopard-2A7 και σε σχέση με τα Leopard-2A6 ενσωματώνουν επιπλέον σπονδυλωτή θωράκιση, ολόπλευρα του άρματος, αλλά ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο τόξο του οχήματος και του πύργου, αυξημένη προστασία κατά ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, τηλεχειριζόμενο πύργο FLW-200 με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, αντί του MG-3, νέο σύστημα κλιματισμού, ισχυρότερη εφεδρική μονάδα παροχής ενέργειας ισχύος 20 kW, το πολυφασματικό σύστημα (δίχτυ) απόκρυψης Barracuda MCS της σουηδικής Saab, με ενσωματωμένο σύστημα μείωσης του θερμικού ίχνους HTR CoolCam, το σύστημα διαχείρισης μάχης και πληροφοριών IFIS, νέα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών, βελτιωμένο σύστημα πυρόσβεσης, βελτιωμένους θερμικούς αισθητήρες και προστατευτικές «ποδιές» για τους τροχούς.

Αναλυτικότερα για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σχετικά με το Leopard-2 μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: