Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε σήμερα, η επίσημη τελετή παράδοσης συνολικά πέντε τμημάτων (blocks) της δεύτερης φρεγάτας «ΦΟΡΜΙΩΝ», η οποία ναυπηγείται για το Πολεμικό Ναυτικό. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, της πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Αρχηγού Στόλου και άλλων ανωτάτων αξιωματικών του ΠΝ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Ναυπηγεία Salamis για την κατασκευή των φρεγατών FDI. Αυτό το νέο βήμα του προγράμματος απεικονίζει τη δέσμευση της Naval Group για την υποστήριξη της βιώσιμης βιομηχανικής συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία και τις κοινές μας προσπάθειες να περάσουμε με επιτυχία τα ορόσημα του προγράμματος», δήλωσε ο Stéphane Frémont, Αντιπρόεδρος της Naval Group για τα προγράμματα ναυπήγησης πλοίων επιφανείας.  

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας Γιώργος Κόρος σημείωσε πως: «είναι ιδιαίτερη τιμή που συνεργαζόμαστε με τη Naval Group για τρεις λόγους: γιατί κριθήκαμε έναντί άλλων ανταγωνιστών και επιλεχθήκαμε αξιοκρατικά, επειδή μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρουμε με υπερηφάνεια και με όλες μας τις δυνάμεις στην ‘Άμυνα της Πατρίδας μας, και γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε εξαιρετικά πολύτιμες γνώσεις που μας προσφέρθηκαν απλόχερα, επιμελώς και με πνεύμα συνεργασίας από τη  Naval Group».

Τα τμήματα της φρεγάτας «ΦΟΡΜΙΩΝ» είναι κατασκευασμένα στα ελληνικά Ναυπηγεία Σαλαμίνας και μεταφέρονται δια θαλάσσης στο Ναυπηγείο της Naval Group στη Lorient για τα επόμενα βήματα της ναυπήγησης των φρεγατών.

Πρόκειται για ορόσημο το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχία της ισχυρής και μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Naval Group και της Ελληνικής Αμυντικής και Ναυπηγικής βιομηχανίας. Εγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες έχουν ενταχθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και έχουν ήδη τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας τις δυνατότητές τους όπως και το οικονομικό τους όφελος και την προβολή τους στην παγκόσμια αγορά των ναυτικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται πως τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ναυπήγησης τόσο των ελληνικών όσο και των γαλλικών FDI. Ήδη τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κατασκευάζουν τα επόμενα τμήματα (blocks) για τη δεύτερη γαλλική φρεγάτα «Amiral Louzeau».