Πρόκειται για τα κινητά στρατηγεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα τα οποία επιχειρούν σε μείζονα συμβάντα φυσικών καταστροφών. Διαθέτουν μέσα διοίκησης και ελέγχου όπως μέσα επικοινωνιών ώστε να γίνεται ο συντονισμός επίγειων και εναέριων δυνάμεων καθώς και να μεταδίδουν εικόνα στο ΣΕΚΥΠΣ (Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος).

Τα κέντρα επιχειρήσεων φέρουν την κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΟΣ» και αποτελούνται από δυο μέρη. Το πρώτο είναι η αίθουσα επιχειρήσεων στην οποία υπάρχουν κονσόλες που λαμβάνονται όλα τα δεδομένα κατά τις τρέχουσες επιχειρήσεις όπως τα μετεωρολογικά δελτία, τα τοπογραφικά δεδομένα, τα μέσα και τα οχήματα που επιχειρούν καθώς και την αίθουσα συνεδριάσεων όπου οι επιτελείς του ΠΣ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία και δεδομένα λαμβάνουν τις αποφάσεις και ενημερώνουν τη πολιτική ηγεσία.

Επίσης, τα οχήματα διαθέτουν συγκρότημα αισθητήρων που παρατηρούν από ασφαλή απόσταση τα σημεία που επιχειρούν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα κινητά επιχειρησιακά στρατηγεία είναι σε διαρκή επικοινωνία και με τα εναέρια μέσα του ΠΣ όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής καθώς και το ελικόπτερο ΒΚ 117 που χρησιμοποιείται για τον από αέρος συντονισμό.