Σύμφωνα με την ισραηλινή διαδικτυακή εφημερίδα «Haaretz», το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει το ποσό των $ 500 εκατομμυρίων για την προμήθεια αριθμού πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων EXTRA (EXTended Range Artillery) μέγιστου βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων.

Το σύστημα πυροβολικού EXTRA είναι σχεδίασης και ανάπτυξης της ισραηλινής IMI (Israel Military Industries) και χρησιμοποιείται από τον Ισραηλινό Στρατό από το 2013, αν και το σύστημα είχε ολοκληρώσει την ανάπτυξη του το 2005. Εκτός από το Ισραήλ, το EXTRA έχει επιλεγεί από το Αζερμπαϊτζάν και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την IMI η πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP : Circular Error Probability) του EXTRA είναι της τάξεως των 10 μέτρων στο μέγιστο βεληνεκές των 150 χιλιομέτρων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξη πυραύλου με μέγιστο βεληνεκές 300 χιλιόμετρα.

Το βάρος του βλήματος είναι 120 κιλά και ενσωματώνει μονοκόμματη πολεμική κεφαλή (unitary). Ο κινητήρας είναι τύπου στερεού καυσίμου, ενώ η καθοδήγηση του βλήματος επιτυγχάνεται με τη χρήση συστημάτων παγκόσμιου προσδιορισμού θέσεως (GPS) και αδρανειακού συστήματος (INS).