Η Leonardo DRS ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο αξίας $ 193 εκατομμυρίων, από τον Αμερικανικό Στρατό, για την προμήθεια αριθμού ενεργητικών συστημάτων  αυτοπροστασίας Trophy, τα οποία προορίζονται για άρματα μάχης τύπου M-1A2 Abrams SEP(v)2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η προμήθεια έγινε προκειμένου ο Αμερικανικός Στρατός να καλύψει «άμεσες επιχειρησιακές απαιτήσεις».

Αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον αριθμό των υπό προμήθεια Trophy, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού αμυντικού τύπου, των αρχών του περασμένου Μαΐου, ο Αμερικανικός Στρατός ήθελε να εφοδιάσει με Trophy 264 άρματα μάχης M-1A2 Abrams SEP(v)2, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στην Ευρώπη, ως αντίβαρο της επικείμενης ένταξης σε υπηρεσία του νέου ρωσικού άρματος μάχης AT-14 Armata. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός αναμένεται να εξοπλίσει τρείς Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, στην Ευρώπη, με M-1A2 Abrams SEP(v)2 εφοδιασμένα με Trophy.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα M-1A2 Abrams SEP(v)2 θα έπρεπε να φτάσουν στην Ευρώπη το 2020. Όμως, σύμφωνα με τo νέο αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του Αμερικανικού Στρατού, τα πρώτα M-1A2 Abrams SEP(v)2, εφοδιασμένα με Trophy, θα φτάσουν στην Ευρώπη εντός του 2019 (σε ποσότητα της τάξεως των 88 αρμάτων μάχης, δηλαδή δύο Επιλαρχιών).

Η επιλογή του Trophy έγινε ως ενδιάμεση λύση, μέχρι την έλευση του αντίστοιχου συστήματος Quick Kill, που αναπτύσσει η Raytheon στο πλαίσιο του προγράμματος MAPS (Modular Active Protection System). Το Trophy δοκιμάστηκε από τον Αμερικανικό Στρατό το 2016, ενώ έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης, από τον Ισραηλινό Στρατό, στη Γάζα. Πρόκειται για ένα ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο λειτουργεί και ως σύστημα επαύξησης της επίγνωσης της τακτικής κατάστασης, πέριξ του οχήματος. Έχει αναπτυχθεί σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις: HV (Heavy Vehicle), MV (Medium Vehicle) και LV (Light Vehicle).

Το Trophy-HV προστατεύει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα βάρους άνω των 30 τόνων από μια πλειάδα απειλών όπως αντιαρματικές ρουκέτες, κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα και αντιαρματικά πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας (HEAT : High-Explosive Anti-Tank). Η προστασία που προσφέρει το Trophy-HV καλύπτει όλο το τόξο των 360° στο αζιμούθιο και σε μεγάλη γωνία καθ’ ύψος, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να διατηρεί μια ασφαλή ζώνη για τις φίλιες δυνάμεις πεζικού πέριξ του οχήματος. Η διαδικασία αναχαίτισης της απειλής ενεργοποιείται μόνον όταν η επερχόμενη απειλή πρόκειται να προσβάλει το όχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Rafael, στα τέλη του 2018 αναμένεται να δοκιμάσει μια ελαφρύτερη έκδοση του συστήματος, το οποίο και θα ενσωματωθεί στο πύργο μάχης Samson Mk.II, επίσης της Rafael.

Με την ανάπτυξη προηγμένων και ικανότερων αντιαρματικών συστημάτων, η ανάπτυξη ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας προκρίθηκε έναντι της τοποθέτησης επιπλέον θωράκισης προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ευκινησία των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων, λόγω της αύξησης του βάρους.

Τα ενεργητικά συστήματα προστασίας διακρίνονται σε «hard kill» και «soft kill». Τα «soft kill» συστήματα εντοπίζουν την απειλή και την παρεμβάλουν με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών αντιμέτρων, ενώ τα «hard kill» αναχαιτίζουν την επερχόμενη απειλή με αναλώσιμα πυροτεχνικά αντίμετρα.