Στις 7 Ιανουαρίου η Elbit Systems ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο ύψους $ 31 εκατομμυρίων για την προμήθεια, στο Ισραήλ, συστημάτων αυτοπροστασίας Iron Fist για τον εφοδιασμό των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Eitan. Η διάρκεια του συμβολαίου είναι πενταετής. Το Iron Fist χρησιμοποιεί ραντάρ και υπέρυθρους αισθητήρες για τον εντοπισμό των απειλών. Στη συνέχεια εκτοξεύει το αντίμετρο για την καταστροφή της επερχόμενης απειλής πριν αυτή προσβάλει το όχημα.

Το Eitan έχει επιλεγεί από τον Ισραηλινό Στρατό προς αντικατάσταση των M-113. Το έχουν ανέπτυξαν από κοινού η IAI, η IMI και η Rafael. Το όχημα ενσωματώνει τεχνολογίες από το Merkava Mk.4 και το τεθωρακισμένο όχημα Namer, το οποίο βασίζεται στο Merkava Mk.4. Αναπτύχθηκαν με βάση τα συμπεράσματα του Πολέμου στη Γάζα το 2014, με έμφαση στην ταχύτητα, την ευελιξία και την ασφάλεια.

Το βάρος μάχης του Eitan είναι 30-35 τόνοι και, μαζί με το Namer, αποτελούν το μέλλον των τεθωρακισμένων οχημάτων του Ισραηλινού Στρατού. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 750 ίππων και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης ενσωματώνει ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ μπορεί να μεταφέρει 12 στρατιώτες. Ο εξοπλισμός θα αποτελείται από ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και έναν διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων Spike.