Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα αποφάσισε ο Αμερικανικός Στρατός. Πρόκειται για το πρόγραμμα εφοδιασμού των μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk με νέο σύστημα αυτοπροστασίας κατά βλημάτων υπέρυθρης καθοδήγησης. Τα νέα συστήματα, που ονομάζονται CIRCM (Common Infrared Countermeasures) θα προστατεύουν τα UH-60 από φορητά αντιαεροπορικά συστήματα που καθοδηγούνται στο στόχο μέσω της θερμότητας που εκπέμπει.

Στο μέλλον ο Αμερικανικός Στρατός αναμένεται να εγκαταστήσει το νέο σύστημα αυτοπροστασίας και στα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook, αλλά και στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache. Το CIRCM ανέπτυξε η Northrop Grumman, ενώ οι πρώτες δοκιμές έγιναν το 2016. Το CIRCM χρησιμοποιεί δύο ανιχνευτές για την ανίχνευση των επερχόμενων πυραύλων και, αφού ανιχνεύσει το στόχο, ενεργοποιεί δέσμη λέιζερ με στόχο να «τυφλώσει» τον ερευνητή του βλήματος και να οδηγήσει στην αστοχία του.

Το CIRCM ουσιαστικά αποτελεί μια έκδοση του AN/AAR-57 CMWS (Common Missile Warning System). Το πρόγραμμα εφοδιασμού των ελικοπτέρων με ένα νέο σύστημα αυτοπροστασίας από υπέρυθρους πυραύλους χρονολογείται από το 2009, όταν είχε κλιθεί η BAE Systems να εφοδιάσει τον Αμερικανικό Στρατό με το σύστημα AN/ALQ-212.

Αρχικά ο Αμερικανικός Στρατός ήθελε το AN/ALQ-212 στα ελικόπτερα AH-64, UH-60 και CH-47, αλλά το βάρος του συστήματος αποδείχθηκε μεγάλο για να εγκατασταθεί στα AH-64 και UH-60. Συνολικά, ο Αμερικανικός Στρατός προμηθεύτηκε λιγότερα από 100 AN/ALQ-212. Έκτοτε μεσολάβησαν αρκετά χρόνια και μόλις το 2015 το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε εκ νέου.

Στο μεσοδιάστημα, και λόγω των μεγάλων αναγκών, ιδιαίτερα για τα ελικόπτερα UH-60 και CH-47, που επιχειρούσαν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο Αμερικανικός Στρατός στράφηκε στην προμήθεια του AN/AAQ-24 της Northrop Grumman.