Η πλειονότητα των τουρκικών εφημερίδων αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες στην κοινή στρατιωτική άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην περιοχή Silopi-Habur, και ειδικότερα στην τρίτη φάση που συμμετείχαν και Ιρακινών στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής ε/φ «YENI SAFAK» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Έφοδος από κοινού», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην 3η φάση της στρατιωτικής Άσκησης συμμετείχαν συνολικά 35 Ιρακινοί, εκ των οποίων τρεις αξιωματικοί που μετέβησαν στην περιοχή Silopi με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της Άσκησης χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, οβιδοβόλα T-155 FIRTINA καθώς και άρματα μάχης Μ60Τ Sabra.


Σημειώνεται ότι προκειμένου οι Ιρακινοί στρατιώτες να διακρίνονται από τους Τούρκους, ήταν ενδεδυμένοι με μαύρες στολές παραλλαγής. Στο πλαίσιο της 3ης  φάσης της Άσκησης, οι Τούρκοι στρατιώτες για πρώτη φορά κατήλθαν από τα άρματα μάχης εκτελώντας σενάρια εφόδου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της εν λόγω Άσκησης, χρησιμοποιήθηκαν συστήματα ATILGAN και ZIPKIN, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την τουρκική ASELSAN και παρέχουν αντιαεροπορική
προστασία.

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής TURKIYE είχε αναφέρει αναφέρει ότι η κοινή στρατιωτική Άσκηση Τουρκίας-Ιράκ, δύναται κάλλιστα να μετατραπεί σε στρατιωτική επιχείρηση και να επεκταθεί στα ιρακινά εδάφη.