Σύμφωνα με τη ρουμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Hotnews η Ρουμανία θα συνεργαστεί με τη γερμανική Rheinmetall με στόχο τη σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος του Ρουμανικού Στρατού Agilis, το οποίο αναμένεται να ενσωματώσει τεχνολογίες από το ρουμανικής σχεδίασης SAUR και το γερμανικής σχεδίασης Boxer.

Για τη σύμπραξη της η Rheinmetall θα εισπράξει συνολικά € 234 εκατομμύρια σε διάστημα τριών ετών. Το πρόγραμμα Agilis αφορά στην προμήθεια 400 οχημάτων από το 2020 και μετά, ενώ η Rheinmetall θα παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης έως το 2055.

Η παραγωγή και συντήρηση των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ρουμανικού Υπουργείου Άμυνας το 90% των οχημάτων θα αποτελείται από συστήματα κατασκευασμένα στη Ρουμανία). Στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών η Rheinmetall σκοπεύει να μεταφέρει στη Ρουμανία τη γραμμή παραγωγής των πυρομαχικών διαμετρήματος 30 χιλιοστών.

Σε υπηρεσία τα Agilis θα αντικαταστήσουν τα οχήματα της οικογένειας TAB, τα οποία είναι η ρουμανική έκδοση των σοβιετικών BTR-70. Συνολικά ο Ρουμανικός Στρατός διαθέτει περί τα 1.500 οχήματα ΤΑΒ, τα οποία σκοπεύει να αντικαταστήσει σε βάθος εικοσαετίας.