Ο Ινδικός Στρατός εκκίνησε το πρόγραμμα σχεδίαση, ανάπτυξης και παραγωγής συνολικά 1.770 νέων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων με κύριο στόχο τη σταδιακή αντικατάσταση των 1.950 περίπου T-72/-72M1 (Ajjeya) που διατηρεί σε υπηρεσία.

Το αίτημα RfI (Request for Information) αναφέρει την ανάπτυξη και παραγωγή μιας οικογένειας τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης (FRCV : Future Ready Combat Vehicle). Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα FRCV αναμένεται να αποδώσει 11 διαφορετικές εκδόσεις τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων (οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού, γεφυροφόρα, περισυλλογής, μηχανικού, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα, οχήματα επιτήρησης και αναγνώρισης, διακομιδής τραυματιών και ελαφρά οχήματα).

Το αίτημα RfP (Request for Proposal) αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2018. Σε ότι αφορά στα άρματα μάχης ο κύριος στόχος του Ινδικού Στρατού είναι τα νέα άρματα να έχουν μέγιστο βάρος μάχης 50-65 τόνους, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα γερμανικά Leopard-2 και τα αμερικανικά M-1 Abrams, αμφότερα βάρους 70 τόνων.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης η ηγεσία του Στρατού έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ρωσικό T-14 Armata, το Ουκρανικό T-84 Oplot, το γαλλικό ΑΜΧ-56 Leclerc και το νοτιοκορεατικό K2 Black Panther. Σε κάθε περίπτωση τα νέα άρματα μάχης θα πρέπει να αρχίσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία το 2025 ή το 2027 το αργότερο.

Σήμερα στο ινδικό οπλοστάσιο υπηρετούν περί τα 1.950 T-72M1 (Ajjeya), 800 T-90S (Bhishma) και 124 Arjun εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης.