Την Τετάρτη, ο Διοικητής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) του ΓΕΕΘΑ, Υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, υπέγραψε δύο συμφωνίες συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) αντίστοιχα. Η συμφωνία συνεργασίας με το ΔΙΠΑΕ αφορά σε κοινές δράσεις στους τομείς εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού ενδιαφέροντος, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο φορείς.

Η συμφωνία με το ΠΑΜΑΚ αφορά στη συνέχιση της λειτουργία της επώνυμης Έδρας «Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές Θουκυδίδης», παρουσία του κατόχου της Έδρας, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Καθηγητή κ. Ηλία Κουσκουβέλη.

Η ονομασία της Έδρας, αποσκοπεί στο να τιμήσει τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως πατέρα των Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγό Θουκυδίδη. Η κύρια συνεισφορά της Έδρας είναι: Η προαγωγή της επιστήμης των Στρατηγικών Σπουδών, η επιμόρφωση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και η συμβουλευτική προσφορά προς το ΓΕΕΘΑ σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *