Την Πέμπτη ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον ομογενή Γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο Α/ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θεμάτων, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Comments

 1. Η Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ πως ακριβώς διαδραματίζει αυτόν τον σημαντικό ρόλο σε θέματα της Μεσογείου που είναι 6 χιλιάδες μίλια μακριά στην άλλη άκρη του ατλαντικού που δεν συνορεύει κάν με με την Ανατολική ακτή του ατλαντικού αφού είναι στην Ανατολική πλευρά της Μεσογείου;
  Η ελληνική ομογένεια στις ευρωπαϊκές χώρες δεν «διαδραματίζει» ανάλογο ρόλο, η την θεωρεί ασήμαντη ο Α/ΓΕΕΘΑ επειδή γουστάρει το American Way of life;

  1. Έχω μεγαλώσει και έχω ζήσει χρόνια στο εξωτερικό (Καναδά, Αμερική, Αγγλία) ….όσο πιο μακριά είναι ο Έλληνας από την Αθήνα; τόσο περισσότερο αγαπά την πατρίδα του!!

   1. @Canadian Boy
    Γεια σου Canadian Boy, επειδή έχω και εγώ παρόμοιο Backround/origin με πολλά χρόνια στο εξωτερικό(έχω και συγγενείς στο The Great White North) δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή την αναφορά, επειδή η απόσταση δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επιρεάζει το αίσθημα αγάπης για την πατρίδα.
    Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση απο την Αθήνα μικραίνουν τα προβλήματα του έλληνα που δεν έχει απευθείας λινκ με το πολιτικό Establishment της χώρας.

 2. Για την Ελληνική ομογένεια στις ευρωπαϊκές χώρες ούτε λέξη φυσικά.
  Απο άλλους τρώει και πίνει και σε άλλους πάει και τα δίνει όπως λέει και η γνωστή έκφραση.

 3. Επιτέλους. Θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί η Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, όπου (για να μην κοροϊδευόμαστε) είναι το πραγματικό το κέντρο λήψης αποφάσεων για όλο τον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι η ομογένεια στις ΗΠΑ κατέχει πολύ σημαντικές θέσεις σε αυτό που λέμε «σύστημα», εκλέγοντας βουλευτές σε όλα τα επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *