Την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, η φρεγάτα «Λήμνος» συμμετείχε, με επιτυχία, στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «Σαλαμίς-01/08», η οποία πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ μέρους της Κύπρου συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης (460 ΜΕΔ) του ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς).

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού).

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, για το 2018, μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.