Το διάστημα 27 Νοεμβρίου-10 Δεκεμβρίου 2017 το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) συμμετείχε στη Συμμαχική άσκηση «MNEX 2017» (Multinational Exercise 2017), η οποία σχεδιάσθηκε και διεξήχθη υπό το συντονισμό του Ναυτικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ (MARCOM), στο Northwood της Αγγλίας, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και κρατών μελών της Συμμαχίας.

Η άσκηση ήταν τύπου «Naval Cooperation and Guidance of Shipping» (NCAGS), με σκοπό την υποστήριξη της επιχείρησης Sea Guardian του ΝΑΤΟ, επί θεμάτων συνεργασίας και καθοδήγησης εμπορικών πλοίων. Στο πλαίσιο της άσκησης, στελεχώθηκαν Πολυεθνικά Επιτελεία σε πόλεις κρατών μελών της Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα.

Η Ελλάδα συμμετείχε με ένα πολυεθνικό επιτελείο, με έδρα το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) στο Στρατόπεδο Παπάγου με Επιτελείς από το ΠΝ, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και από το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Πολωνία. Επίσης, Αξιωματικός του ΠΝ συμμετείχε στη συντονιστική ομάδα του MARCOM, στο Northwood.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *