Το δεύτερο από τα τρία πλοία κλάσης «Zumwalt» του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (USS Michael Monsoor), το οποίο απέπλευσε στις 4 Δεκεμβρίου από τα ναυπηγεία Bath Iron Works, προκειμένου να εκτελέσει δοκιμές εν πλω, επέστρεψε στην αφετηρία του, λόγω τεχνικών προβλημάτων τα οποία εμφανίστηκαν στο σύστημα πρόωσης και στο κεντρικό ηλεκτρικό σύστημα του πλοίου.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε μια μόλις ημέρα μετά τον απόπλου και, για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να επιστρέψει στα ναυπηγεία, να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και να αποπλεύσει ξανά για να εκτελέσει τις προβλεπόμενες δοκιμές εν πλω. Υπενθυμίζουμε ότι η ναυπήγηση του USS Michael Monsoor (DDG-1001), ξεκίνησε το 2010, ενώ η καθέλκυση του πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Μετά την εκτέλεση των δοκιμών εν πλω, τις οποίες πραγματοποιούν τα ναυπηγεία, το πλοίο θα υποστεί νέο πρόγραμμα δοκιμών, αυτή τη φορά από τεχνικούς και επιθεωρητές του Αμερικανικού Ναυτικού, στις αρχές του 2018. Με το πέρας και αυτών των δοκιμών, το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στο Αμερικανικό Ναυτικό, το 2018.