Από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Mladenovac της Σερβίας, άσκηση διαχείρισης επιπτώσεων μετά από φυσική καταστροφή, με την επωνυμία «SRBIJA 2018».

Στην άσκηση, η οποία διοργανώθηκε από το Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre του ΝΑΤΟ (EADRCC/NATO) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, συμμετείχε προσωπικό και μέσα από 40 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και εταίρους καθώς και από 14 Διεθνείς Οργανισμούς.

Σκοπός της ήταν η αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας καθώς και η βελτίωση των εθνικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων μετά από φυσική καταστροφή.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν, υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, με 1 ομάδα Έρευνας-Διάσωσης από το 747ο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του ΣΞ και Επιτελείς από το ΓΕΕΘΑ και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της ΠΑ. Επίσης, συμμετείχε προσωπικό από τη 2η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *