Το Αμερικανικού Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε πρόγραμμα FMS (Foreign Military Sale), ύψους $ 70 εκατομμυρίων, προς την Ολλανδία, για την προμήθεια 3.500 συλλογών ακριβείας M-1156 Precision Guided Kit (PGK) για πυρομαχικά πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών.

Εκτός του 3.500 M-1156 PGK το πρόγραμμα αφορά και στην προμήθεια έξι εκπαιδευτικών συλλογών, δύο εκπαιδευτικών ικριωμάτων, 100 πυροσωλήνες M-76 PGK, 10 συστήματα ELAPE (Extended Length Artillery Projectile Extractors), υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Το M-1156 PGK είναι μια συλλογή τροποποίησης συμβατικών βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών σε πυρομαχικά ακριβείας. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Alliant Techsystems σε συνεργασία με την Interstate Electronics Corporation. Μέχρι σήμερα η γραμμή παραγωγής έχει αποδώσει 25.000 συλλογές, κυρίως στον Αμερικανικό Στρατό.

Η συλλογή PGK τοποθετείται στο ρύγχος του βλήματος. Ενσωματώνει σύστημα καθοδήγησης GPS και πτερύγια για έλεγχο και διόρθωση πτήσης. Ουσιαστικά το PGK είναι ανάλογο του JDAM (Joint Direct Attack Munition). Η παραγωγή του ξεκίνησε το 2009 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες μάχης το 2013 στο Αφγανιστάν.