Επ’ αυτοφώρω συνελήφθει Υποπλοίαρχος του Ιταλικού Ναυτικού τη στιγμή που παρέδιδε απόρρητα έγγραφα στον ΑΚΑΜ της ρωσικής πρεσβείας, έναντι € 5.000, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο. Ο Ιταλός αξιωματικός, όπως και ο Ρώσος ΑΚΑΜ κρατούνται και κατηγορούνται για κατασκοπεία. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, στα έγγραφα υπάρχουν και απόρρητες πληροφορίες για το ΝΑΤΟ. Επιπλέον, κλήθηκε ο Ρώσος Πρέσβης για εξηγήσεις, ενώ απελάθηκαν και δύο ανώτεροι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας.

Comments

  1. Δυστυχώς η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου έχει τεχνητά ανεβάσει την ένταση με την Ρωσία σε επίπεδα που δεν είχαμε ούτε επί Ψυχρού Πολέμου, χρησιμοποιώντας κυρίως τo καθεστώς της Ουκρανίας ως αντιπρόσωπο/proxy. Δεν μπορώ να ξέρω αν το περιστατικό που αναφέρεται στο άρθρο είναι πραγματικό ή όχι, πάντως δεν θα ήταν και κάτι πρωτοφανές ή κάτι που δεν κάνουν όλες οι χώρες στο βαθμό που μπορούν. Όπως δεν θα ήταν πρωτοφανές να είναι και κατασκευασμένο ώστε να δικαιολογηθούν άλλες προαποφασισμένες ενέργειες. Η δημοσίευση και η ευρεία προβολή τέτοιων περιστατικών (δεν αναφέρομαι στο DR αλλά διεθνώς) δημιουργούν πάντως ένα νοσηρό και επικίνδυνο κλίμα. Πρέπει πάντως να θυμόμαστε ότι το πρώτο θύμα στο χτίσιμο κάθε πολεμικής αναμέτρησης είναι η αλήθεια.

    Μακάρι να επικρατήσει η λογική, η ψυχραιμία και η διπλωματία, αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες από την μεριά των ΗΠΑ. Δυστυχώς βρίσκονται υπό την επήρεια ενός τοξικού δόγματος που ξεκίνησε την δεκαετία του 90 και τέθηκε από ομάδες όπως η Committe for the Expansion of NATO, το Project for New American Century (PNAC) και άλλες, στη δημιουργία των οποίων είχε συνεισφέρει τα μέγιστα όπως έχει αποδειχθεί το γνωστό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα (Military Industrial Complex) των ΗΠΑ φοβούμενο την συρρίκνωσή του από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την έλλειψη αντίπαλου δέους. Δόγματα βάσει των οποίων οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν η μοναδική υπερδύναμη που δεν υπόκειται σε διεθνείς κανόνες (γνωστό ως «american exceptionalism»), αλλά και δρουν έτσι ώστε να μην επιτρέψουν σε άλλες ανερχόμενες δυνάμεις να αμφισβητήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους. Φυσικά ο κόσμος έχει αλλάξει σε πολυ-πολικός τα τελευταία 30 χρόνια, κυρίως από την άνοδο της Ασίας και της Κίνας, και αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία το σύστημα και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ φαίνεται να μην μπορεί να συμβιβαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *