Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι επέλεξε τις εταιρίες L3Harris Technologies και Vortex Optics για την ανάπτυξη του συστήματος ελέγχου πυρός του προγράμματος NGSW (Next Generation Squad Weapon), μιας νέας οικογένειας τυφεκίων και πολυβόλων διαμετρήματος 6,8 χιλιοστών. Από τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου οι δύο (2) εταιρίες θα πρέπει να παραδώσουν το πρωτότυπο σύστημα εντός επταμήνου.

Σύμφωνα με την απαίτηση του Αμερικανικού Στρατού, το σύστημα ελέγχου πυρός θα πρέπει να επιτρέπει την ακριβή στόχευση σε αποστάσεις έως 600 μέτρα, ενώ η Vortex Optics είχε ανακοινώσει ότι μπορεί να προσφέρει αποστασιόμετρο λέιζερ και βαλλιστικό υπολογιστή για στοχευμένες βολές έως και 1.000 μέτρα. Το πρόγραμμα NGSW έχει ως στόχο να συνδυάσει την ισχύ πυρός και την εμβέλεια ενός πολυβόλου με την ακρίβεια και την εργονομία ενός τυφεκίου. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ακρίβειας, της εμβέλειας και της φονικότητας.

Comments

  1. Αυτά είναι… Εμείς με το G3 και οι φαντάροι να κάνουν 2 βολές σε όλη την θητεία τους που δεν πετυχαίνουν ελέφαντα στα 50 μέτρα, και εκεί θα έχουν μίνιμουμ 600 μέτρα (και έως 1.000 μέτρα) και με ριπές πολυβόλου. Στα 700 μέτρα θα είναι 15 με G-3 και ένας από απέναντι με αυτό και θα τους στείλει όλους αδιάβαστους.

    1. Κάτσε να δούμε που θα καταλήξει ο διαγωνισμός γιατί το βλέπω να εφοδιάζουν τα υπάρχοντα όπλα με το σκοπευτικό μόνο.

      1. Θα το ονομάσουμε upgrade, G-3 up 🙂 (μπορεί να είναι και Mid life upgrade για να τα κρατήσουμε άλλα 50 χρόνια).

        Να πω την αλήθεια προσπαθώ να θυμηθώ σε κάποιο άρθρο μπορεί και ένα χρόνο παλιό που έδειχνε κάτι πολιτοφύλακες σε νησιά με κοιλιά και γένια, αλλά είχαν πολύ καλό hardware και δεν μπορούσα να καταλάβω από που το πήραν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *