Η γερμανική Hensoldt ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το Kalætron Attack, ένα νέο, εναέριο και σπονδυλωτό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Το σύστημα εξουδετερώνει τα εχθρικά ραντάρ ελέγχου πυρός από απόσταση και έτσι περιορίζει την ελευθερία κινήσεων των εχθρικών δυνάμεων. Το Kalætron Attack χρησιμοποιεί διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό απειλές προερχόμενος από ραντάρ και την εξουδετέρωση τους, μέσω ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Comments

  1. Ενδιαφέρον εξέλιξη για εκείνους που δεν έχουν εγχώριο ισάξιο σύστημα ηλεκτρονικής επίθεσης διαθέσιμο, αφού ενσωματώνεται σε υπάρχουσες αεροπορικές πλατφόρμες.
    Σαν σύστημα ηλεκτρονικής επίθεσης προσφέρει κάτι παραπάνω απο τα συστήματα αυτοπροστασίας που φέρονται ως ηλεκτρονικά αντίμετρα απο τα τακτικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη η εκείνα με αποστολή SEAD.

  2. Οσο περναει ο καιρος η σπουδαιοτητα του Ηλεκτρονικου Πολεμου μεγαλωνει και πλεον η συμβολη του στο συγχρονο θεατρο επιχειρησεων ειναι πολυτιμη,οι ΕΔ πρεπει να αναβαθμισουν τις δυνατοτητες τους στον τομεα αυτο ενω ταυτοχρονα θα πρεπει να καταστρωσουν σχεδιο για την εξουδετερωση των δυνατοτητων που εχουν οι γειτονες στον τομεα που δεν ειναι και λιγες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *