Η Άγκυρα αποδέχθηκε το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης να σταλεί ειδικός εμπειρογνώμονας και να παρακολουθήσει τις έρευνες για τα κινητά τηλέφωνα που κάνει η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο,  ο Έλληνας τεχνικός  θα αναχωρήσει τις επόμενες ώρες για την Τουρκία.  Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε και δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τους Έλληνες στρατιωτικούς στις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει.

Ωστόσο ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στις επαφές που είχαν οι δύο Έλληνες. Εκτιμήσεις ειδικών είναι ότι οι Τούρκοι ίσως επιδιώκουν νέα κωλυσιεργία και συνεχίζουν τις έρευνες αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως οι Έλληνες να εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών.

Κι ενώ η Ελλάδα περιμένει να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες, τον Δημήτρη Κούκλατζη και τον Αγγελο Μητρετώδη, επισκέφθηκαν σήμερα στις φυλακές που κρατούνται οι γονείς τους. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους τους για τη νομική διαδικασία. Όπως τους είπαν οι νομικοί,  για να προχωρήσει η διαδικασία και για να οριστεί δικάσιμος θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Με του γονείς των δύο Ελλήνων θα συναντηθεί ο Α/ΓΕΣ πους θα επισκεφθεί την περιοχή του Έβρου μαζί με τον Υπουργό αναπληρωτή Φώτη Κουβέλη.

Πηγή: HELLAS Journal (από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ)