Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνος κατέπλευσε με απόλυτη ασφάλεια, μετά την επιτυχή αποκόλλησή της από τα αμμώδη αβαθή της νησίδος Αταλάντης, δίπλα στην Ψυτάλλεια, η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», η οποία – ως γνωστόν – νωρίτερα σήμερα στις 06:30 περίπου του πρωί, είχε «βρει» στα αβαθή της νησίδος κατά την προσπάθειά της να διέλθει του σημείου «Αστήρ» επαναπλέοντας προς τη βάση της στο ΝΑ.

Γράφει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» ερχόταν από τα καθήκοντα «σκοπούντος πλοίου» που είχε εκτελέσει το προηγούμενο διάστημα σε κάποιο σημείο των Κυκλάδων, που ήταν και η πρώτη αποστολή του νέου μεν κυβερνήτη της, ο οποίος βεβαίως είναι έμπειρος και στο παρελθόν στο βαθμό του πλωτάρχου είχε διατελέσει επιτυχώς και κυβερνήτης κανονιοφόρου.

Η επιχείρηση αποκολλήσεως της φρεγάτας πραγματοποιήθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες, με τη συνδρομή ρυμουλκών τόσο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και ιδιωτικά, πλέοντας ως προελέχθη με δικά της μέσα.

Όπως μας είπαν ανώτερες ναυτικές πηγές το γεγονός ότι επανέπλευσε στο Ναύσταθμο με δικά της μέσα είναι διπλά καλό. «Πρώτο γιατί πιστοποιεί ότι το πλοίο δεν έχει πρόβλημα με άξονες, έλικες προπέλλας ή πηδάλιο αφού τότε η ζημιά θα ήταν πολύ σοβαρή. Δεύτερον για το ηθικό του ίδιου του πληρώματος του σκάφους και του κυβερνήτη του. Από αυτά φαίνεται ότι η ζημιά του σκάφους περιορίζεται στον θόλο του σόναρ στην πρώρα του σκάφους και στα πέριξ του στην αριστερή του πλευρά».

Από αύριο ξεκινά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος η διαδικασία για το «ανέβασμα» του σκάφους στην πλωτή δεξαμενή του Ναυστάθμου, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς η ζημιά του σκάφους, ενώ παραλλήλως έχει ξεκινήσει και η διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν το περιστατικό αυτό.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/