Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «HLN» οι τοπικές αρχές της πόλης Μπριζ αποφάσισαν να μετονομάσουν τη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» σε «Χειμερινή Αγορά» προκειμένου να μην προσβληθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός της πόλης.

Τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβαν οι οργανωτές της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς», μιας παραδοσιακής αγοράς, που διοργανώνεται στη Μπριζ εδώ και δεκαετίες και αποτελεί σημείο αναφοράς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης. Εκτός από την αλλαγή του ονόματος, οι διοργανωτές αποφάσισαν και την αλλαγή του χριστουγεννιάτικου φωτισμού με κοινό, ουδέτερο φωτισμό.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται μόλις 6 μήνες μετά την ανακοίνωση, από τον Redouane Ahrouch, της ίδρυσης του κόμματος ISLAM στο Βέλγιο, με έδρα την περιοχή Μαλενμπέκ, ενός προαστίου των Βρυξελλών, όπου οι βελγικοί νόμοι έχουν ελάχιστη ισχύ, λόγω της μεγάλης παρουσίας μουσουλμάνων. Παντελώς απούσα είναι και η Βελγική Αστυνομία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο 46μελες δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι 21 σύμβουλοι είναι μουσουλμάνοι.

«Εντιμότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Αυθεντικότητα και Ηθική είναι οι βασικές αρχές του κόμματός μας, στόχος του οποίου είναι η εγκαθίδρυση στο Βέλγιο μίας ισλαμικής δημοκρατίας το 2030 … το πρόγραμμα του κόμματος είναι σχετικά απλό. Η βελγική έννομη τάξη θα αντικατασταθεί από τον νόμο της σαρίας. Παράλληλα, θα απαγορευθεί η κατανάλωση οινοπνεύματος, θα καθιερωθούν ξεχωριστά λεωφορεία για άνδρες και για γυναίκες, θα καταργηθούν τα καζίνα και τα τυχερά παιχνίδια και, βέβαια, θα αλλάξουν άρδην τα σχολικά προγράμματα … σε 12 χρόνια θα υπάρχει η απαραίτητη ισλαμική πλειοψηφία», δηλώνει ο Redouane Ahrouch.

Η πληθυσμιακή διαπίστωση του Redouane Ahrouch δεν απέχει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με μελέτη του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν: «Σήμερα, στις Βρυξέλλες το 30% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι και, με βάση την δημογραφική τους πρόοδο, περί το 2040 θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού της πρωτεύουσας».