Στη Μόσχα, με στόχο τη συνεννόηση και την υπογραφή μόνιμης εκεχειρίας στη Λιβύη, κάλεσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τους Χαφτάρ και Σάρατζ. Το κάλεσμα έγινε μετά την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός στην Τρίπολη, η οποία τελικά δεν εφαρμόστηκε. Το αν και πως θα γεφυρωθούν οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών μένει να το δούμε.

Για την Ελλάδα πάντως το ζητούμενο είναι να καταπέσει και επίσημα η κατάπτυστη συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης, έτσι ώστε να χαθεί κάθε καινοφανές επιχείρημα της Άγκυρας για παρουσία νότια της Κρήτης. Πάντως, τα μεγάλα διεθνή μέσα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τις διαπραγματεύσεις και για το αποτέλεσμα τους.

Comments

  1. Εδώ θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας καθώς στη Μόσχα μεταβαίνει και ο τσαβουσογλου για να πείσουν τον χαφταρ να δεχτεί το μνημόνιο για αοζ μεταξύ Λιβύης Τουρκίας.Δε νομίζω να δυσκολευτεί πολύ ο χαφταρ να αλλάξει γνώμη γιατί και δεν μπορεί(πιέσεις Ρωσίας) και δεν θέλει και γιατί να θέλει..τους βοηθήσαμε πουθενά..;Η Ελλάδα θα βρεθεί σε λίγο μόνη της(πάντα μόνη μας ειμασταν)και θα δανειστω μια φράση κάποιου»χωρίς επανάσταση περιμένουμε το Ναβαρίνο» αλλά το «Ναβαρίνο» δεν θα έρθει ποτε όσο κοιμόμαστε,οι Έλληνες του 21 παρά τις διαφορές τους και τα προσωπικά συμφέροντα των πρώτων της εποχής κουνήθηκαν και κάνανε αυτό που έπρεπε για να λάβουν τον διεθνή σεβασμό και αναγνώριση,η γενιά μας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

  2. Μεγάλη σφαλιάρα για την Ελληνική διπλωματία. Η απομόνωση της Ελλάδας είναι γεγονός ειδικά μετά τη στάση της Ιταλίας. Όπως στρώσαμε έτσι θα κοιμηθούμε. Αλλά εδώ στο εσωτερικό φυσικά θα έχουμε τις ψευδείς ανακοινώσεις περί απομόνωσης της Τουρκίας! Έρχεται η ώρα που θα συμφωνήσει η Τουρκία με Αίγυπτο και Ισραήλ. Δε μπορεί να φταίνε οι άλλες χώρες που απομονώνουν την Ελλάδα. Κάτι δε κάνουμε εμείς σωστά. Τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου αναμένουμε την παραίτηση του Δένδια.

  3. Με ενέργειες του Γερμανο-ρωσικού άξονα η Ελλάδα μπαίνει ξανά στην απομόνωση έτοιμη να δεχθεί ακόμη μια εθνική ήττα! Η Ρωσία σε συνεργασία με την Γερμανία έχει περικυκλώσει ενεργειακά την Ευρώπη και αυτά τα δύο κράτη σε συνεργασία με την Τουρκία θα εμποδίσουν μέχρει τέλους την κατασκευή του east med. Η Γερμανία επίσης αναγνωρίζει στην Τουρκία πρωταγωνιστικό ρόλο στην Λιβύη εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Και τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής αποχαύνωσης συνεχίζουν να παρουσιάζουν τις «επιτυχίες» της ελληνικής διπλωματίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *