Στη διάρκεια συνέντευξης, ο Διευθυντής της TÜBİTAK SAGE, Gürcan Okumuş, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τρία τρέχοντα πυραυλικά προγράμματα της Τουρκίας: Το πρόγραμμα ανάπτυξης του βλήματος αντιαεροπορικής άμυνας Tozkoparan, το πρόγραμμα εξέλιξης του βλήματος αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Gokdogan και το πρόγραμμα του βλήματος αέρος-αέρος Akdogan.

Το βλήμα Tozkoparan αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Siper, ανάπτυξης ενός αντιαεροπορικού συστήματος μέσου-μεγάλου βεληνεκούς. Όπως δήλωσε ο Gürcan Okumuş, το βλήμα Tozkoparan, το οποίο θα είναι βλήμα μέσου βεληνεκούς, αντλεί τεχνολογίες που αναπτύσσονται για το πρόγραμμα Goktug, ανάπτυξης των βλημάτων αερομαχίας Gokdogan και Bozdogan.

Για την εξέλιξη του βλήματος Gokdogan, ο Gürcan Okumuş είπε ότι μετά την ένταξη του βλήματος σε υπηρεσία, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αύξησης του μέγιστου βεληνεκές του, από τα 65 στα 100 χιλιόμετρα. Τέλος, ο Gürcan Okumuş έδωσε πληροφορίες για το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης του βλήματος αέρος-αέρος Akdogan (μικρού βεληνεκούς), ο οποίος προορίζεται για χρήση από UAV, επιθετικά ελικόπτερα και ελαφρά αεροσκάφη, όπως το Hurjet και το Hurkus.