Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου η ΛΑΦΕΔ (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στην άσκηση «Cambrian Patrol», η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 12-21 Οκτωβρίου στην Ουαλία, πραγματοποίησε εκπαίδευση περιπόλων σε περιοχή του Νομού Πιερίας την οποία οργάνωσε το τοπικό παράρτημα. Τα περίπολα διάνυσαν απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων με φόρτους έως 30 κιλά και ασκήθηκαν σε πλήθος αντικειμένων. Την άσκηση «Cambrial Patrol» διοργανώνει η 160η Ταξιαρχία Πεζικού του Βρετανικού Στρατού.

Η ΛΕΦΕΔ, η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006, είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας.

Αν και η ΛΕΦΕΔ εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1993 και έχουν πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχα προϋπάρχοντα σωματεία. Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *