Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε για τις εξελίξεις επί των υφιστάμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΠΝ, όπως τα υποβρύχια «214» και οι ΤΠΚ Super Vita, ενώ μίλησε και για την Τουρκία, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Ακάρ ότι Ελλάδα και Τουρκία συζητούν εφ’ όλης της ύλης.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΕΘΑ δήλωσε, για τα υποβρύχια και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ναυπηγείων: «…Ενημερώθηκα και από τα δύο κλιμάκια για την εξέλιξη των προγραμμάτων. Όπως γνωρίζετε, στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά ολοκληρώνουμε την αποκατάσταση των Υποβρυχίων τύπου 214 … και συγχρόνως έχουμε καταφέρει να συντηρήσουμε και ένα μεγάλο μέρος των πλοίων του Στόλου. Τα ναυπηγεία βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Πάρα πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν διαγωνιστικές διαδικασίες, αναμένοντας νέο επενδυτή … Δίνουμε λύση για όλα τα τρέχοντα προβλήματα και πάμε για την επόμενη κίνηση,  του διαγωνισμού, και την ανεύρεση νέου επενδυτή».

Για τις Super Vita είπε: «Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπως γνωρίζετε, έχουμε δύο πολεμικά πλοία, το Νο.6 και το Νο.7 του ναυπηγικού προγράμματος των Πυραυλακάτων, τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσουμε. Στο ένα πλοίο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σε ποσοστό 90% και στο άλλο είναι περίπου στο 70%. Απομένει, λοιπόν, χρόνος για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω πολεμικά πλοία αλλά παράλληλα υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τους εργαζόμενους, με την ιδιοκτησία των ναυπηγείων».

Για την Τουρκία και τις δηλώσεις Ακάρ είπε: «Παράλληλα, θέλω να σας πω, αυτές τις ημέρες εξελίσσεται η συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών από την Τουρκία και από την Ελλάδα, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ούτως ώστε με την εφαρμογή τους να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο. Η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης μέχρι τώρα είναι καλό. Εμείς, τονίζω, και διευκρινίζω, ότι ασχολούμαστε με τα θέματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ό,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας»