Σύμφωνα με το προϊστάμενο της Επιτροπής Άμυνας & Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βίκτωρ Μποντάρεφ, η ρωσική εμπλοκή στον Εμφύλιο Πόλεμο της Συρίας κατέδειξε και ανέδειξε μια σειρά προβλημάτων για τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-28.

Συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίστηκαν στην ασφάλεια του συγκροτήματος ισχύος, στα ηλεκτρονικά και στα συστήματα πλοήγησης. Για παράδειγμα, έχουν σημειωθεί και καταγραφεί περιστατικά εξοστρακισμού μεταλλικών υπολειμμάτων, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτόξευσης ρουκετών και βλημάτων, προς τους κινητήρες, με αποτέλεσμα να απειλείται η όλη ασφάλεια του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τον Μποντάρεφ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει αντιμετωπίσει και επιλύσει κάποια απ’ αυτά τα προβλήματα, αλλά ορισμένα παραμένουν, όπως αυτό με το σύστημα νυχτερινής όρασης, για παράδειγμα. Χαρακτηριστικά, ο κος Μποντάρεφ δήλωσε: «Τα ηλεκτρονικά είναι μια αποτυχία. Οι πιλότοι δεν βλέπουν τίποτα τη νύχτα». Μάλιστα η πτώση ενός Mi-28 στη Χομς, στις 12 Απριλίου του 2016, αποδίδεται σε αστοχία του συστήματος νυχτερινής όρασης.