Σημαντικές επαφές είχε στις ΗΠΑ ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συμποσίου Θαλάσσιας Ισχύος (23rd International Seapower Symposium), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Σεπτεμβρίου. Το θέμα του φετινού Συμποσίου, το οποίο διεξάγεται ανά διετία, ήταν Ασφάλεια-Τάξη-Ευημερία. Συμμετείχαν 105 χώρες από όλο τον κόσμο, η εκπροσώπηση 79 εκ των οποίων ήταν σε επίπεδο Αρχηγού Ναυτικού. Στο πλαίσιο του Συμποσίου ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε προγραμματισμένες συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Ολλανδίας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, καθώς και τον Αρχηγό του Ναυτικού των ΗΠΑ, Admiral John M. Richardson. Επίσης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεθνών Προγραμμάτων του Αμερικανικού Ναυτικού (Navy International Program Office), Rear Admiral Francis D. Morley, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το Συμπόσιο έδωσε την ευκαιρία στον Αρχηγό ΓΕΝ να πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών τόσο με ομολόγους του άλλων χωρών, όσο και με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Αμερικανικού Ναυτικού. Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτο Ευθυμίου, καθώς και με τους Έλληνες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που φοιτούν στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ).