Σύμφωνα με κινεζικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι οποίες επικαλούνται επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία CAIG, η ανάπτυξη του αεροσκάφους JF-17 Thunder Block.3 έχει εισέλθει στη φάση της προκαταρκτικής σχεδίασης και ανάπτυξης.

Το μαχητικό αεροσκάφος JF-17 Thunder είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και του Πακιστάν. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε το 2003, ενώ άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2007 (Block.1), ενώ η έκδοση Block.2 άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2013.

Στην έκδοση Block.3 το αεροσκάφος ενσωματώνει βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως σύστημα απεικόνισης δεδομένων και σκόπευσης επί της κάσκας HMD/S (Helmet-Mounted Display and Sight), νέα κεντρική οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης τύπου KLJ-7A, υπέρυθρο σύστημα έρευνας και ανίχνευσης IRST (Infrared Search and Track System), νέους και ισχυρότερους κινητήρες και δομικές αλλαγές στο σώμα του αεροσκάφους με τη χρήση συνθετικών υλικών.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, οι νέες βελτιώσεις καθιστούν το JF-17 Thunder Block.3 ένα αεροσκάφος 4ης γενιάς. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγω για ένταξη σε υπηρεσία το 2016, τελικά η παραγωγή του JF-17 Thunder Block.3 αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 με πρώτο πελάτη το Πακιστάν, το οποίο επιθυμεί την προμήθεια 50 αεροσκαφών.